James Bond új Q-ja lesz Freddie Mercury

2013.12.11. 16:07

A Skyfall és a Felhőatlasz egyik szereplője, Ben Whishaw lesz Freddie Mercury a Queen történetéről szóló filmben. A producerek eredetileg Sacha Baron Cohent nézték ki a szerepre, de a komikus munkásságának alaposabb áttanulmányozása után inkább nem kértek belőle - a hivatalosa magyarázat szerint azért, mert nem akarták a paródia irányába eltolni a filmet. Whishaw ebből a szempontból (is) jobb választás, komoly színészemberről ugyanis szó, akit generációja legjobb fiatal művészének tartanak.

Queen - Rock Montreal - We Will Rock You (Fast)

A filmet Dexter Fletcher rendezi majd, a történet pedig nem kifejezetten Mercuryről, hanem a Queenről szól majd, kezdve a megalakulás éveivel, és befejezve az 1985-ös Live Aid-fellépéssel, amit a mai napig minden idők egyik legjobb koncertjének tartanak, már ha van egyáltalán értelme az ilyen összevetéseknek. A film szándékosan kerüli majd Mercury utolsó éveit és küzdelmét az AIDS-szel, pedig pont ez az 1991-es tragédia nyitotta fel a világ szemét és tudatosította mindenkiben, hogy az AIDS nagyon is jelen van mindenütt.

Egyelőre nem tudni, hogy Whishaw énekelni is fog-e a filmben (Cohen ezt simán bevállalta előtte), vagy playbackelni fog a slégerekre. A forgatás jövőre kezdődik.