Arab szépség lesz a Mad Max 4 színésznője

2013.12.13. 13:46

A szépséges és nagy reményű ausztrál modell, Courtney Eaton kapta meg a Summit Entertainment független amerikai filmstúdió következő nagy dobásának ígérkező Gods of Egypt női főszerepét, írja a Hollywood Reporter. A kalandfilm férfi főszerepei már korábban is ismertek voltak: Széth istenséget Gerard Butler, Hóruszt Nikolaj Coster-Waldau, Rét Geoffrey Rush, az események középpontjában álló halandó tolvajt pedig Brenton Thwaite alakítja majd.

courtney-eaton-jody-pachniuk-ben-trovato-2082323359

A történet kiindulópontja, hogy Széth meggyilkolja Oziriszt, akinek fia, Hórusz bosszút esküszik. Így hozza őt össze az élet a fiatal enyveskezűvel, aki pedig időközben szerelmes lesz az Eaton által alakított rabszolgalányba.

A filmet a pályakezdő színésznő palija, az Egyiptomban született, szintén ausztrál Alex Proyas rendezi majd. Az ókori sztorit a direktor Matt Sazama és Burk Sharpless forgatókönyvírókkal közösen írta. Komoly előrelépés ez a fiatalkorú Eaton számára, hiszen ezidáig egyetlen filmszerepe volt csupán, méghozzá a hamarosan megjelenő Mad Max legújabb részében, a Fury Roadban.

Eaton szépségét egyébként egy helyi modellügynökség fedezte fel lakóhelyén, Perthben. A színészi tapasztalatokkal nem rendelkező lány a Fury Road forgatásai előtt juttatta el bemutatkozó anyagát a stábnak, amely olyan meggyőzőnek bizonyult, hogy George Miller rendező mihamarabb találkozni szeretett volna vele – a történet folytatása pedig már ismert.