2016-ban jön az új Avatar

2013.12.16. 11:11

James Cameron és az új-zélandi kormány hétfőn aláírt egy szándéknyilatkozatot, amiből kiderül, hogy Cameron három új Avatar-filmen dolgozik, és mindet Új-Zélandon veszik fel. Az aláírás után azt mondta, egyszerre forgatják le az összeset, és az elsőt 2016 decemberében mutatják be. 2017-ben érkezne a következő film, 2018-ban pedig az utolsó.

Az AP hírügynökség interjúzott is vele. Ebben azt mondta, hogy ezek a filmek már nem lesznek annyira Jake Sully-centrikusak, mint az első volt. Inkább a családjáról szólnak, pont úgy, mint a Keresztapa-trilógia.

A második részben lesz egy csomó vízalatti jelenet, ami elég nagy kihívás technikailag, mert vizet nagyon nehéz animálni, de ma már tényleg nem ismer határokat a technológia. Gondoltak arra is, hogy a Pandora körüli űrben is lesz majd néhány felvétel, de végül ilyen mégsem lesz, mert már maga a Pandora is olyan végtelenül gazdag színhely, hogy nincs semmi értelme elmenni onnan. Lesz egy csomó új na'vi törzs, ezekeről kiderül majd sok érdekes újdonság.

Természetesen 3D-ben készül, és Cameron valószínűleg néhány jelenetet ugyanolyan magas képkockasűrűséggel vesz majd fel, mint amit a Hobbithoz is használtak. Többek között azzal sikerült az új-zélandi kormánynak odacsábítani a filmet, hogy megemelték a filmeseknek járó adókedvezményt.