Tom Hanks a valaha élt legfontosabb színész

2013.12.16. 15:44

A Huffinton Post megpróbálta kiszámolni, ki a valaha élt legnagyobb színész. Az eredmény: Tom Hanks. Az volt a módszer, hogy megnézték az IMDB-n, ki termelte a filmes karrierje során a legtöbb pénzt. Hanks eszerint 8,2 milliárd dollárral az első (1 794 816 000 000 forint, lehet próbálkozni a kiejtéssel), mögötte Daniel Radcliff a második, és utánuk még egy csomó olyan színész jön, akik nagyon sikeres tri-, kvadro-, kvinto- meg szeptalógiákban játszottak.

Azért van egy csomó torzító tényező, többek között az infláció. Jobb lett volna eladott jegyek száma alapján összehasonlítani, de ilyet sajnos nem tud az IMDB. És még ez sem küszöbölte volna ki azt a torzítást, amit az okoz, hogy ma sokkal többen élnek a földön, mint az '50-es években, úgyhogy Carl Gable-t és a fekete-fehér korszak sztárjait azért nem fenyegeti Hanks rekordja.

gable.gif

Ettől függetlenül Hanks eredménye elég figyelemre méltó, mert úgy áll ő a lista elején, hogy nem szerepelt egyetlen filmes franchise-ban vagy gigabolckbusterben sem, és az ilyenekkel azért sokkal könnyebb néhány évtized alatt óriási mennyiségű pénzt termelni.