Amerikában nem a Gravitáció az év filmje

2013.12.17. 08:55

Nálunk még egyik filmet sem mutatták be, de az amerikai kritikusok már döntöttek: a 12 év rabszolgaság és az Amerikai botrány a két kedvencük az idei filmtermésből - írja az MTI. Steve McQueen és David O. Russell filmje egyaránt 13 jelölést kapott a Critics' Choice Movie Awards elnevezésű díjra, amelyet a kanadai és amerikai kritikusokat gyűjtő Broadcast Film Critics Association (BFCA) oszt ki 1995 óta. Mindkét filmet jelölték a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb női és a legjobb férfi főszereplő, a legjobb színészgárda, a legjobb rendező, a legjobb vágás, a legjobb jelmez és a legjobb smink kategóriájában.

Az Amerikai botrány előzetesét itt nézhetik meg:

Amerikai botrány (2013) magyar előzetes

Ezektől kicsit lemaradva, tíz kategóriában jelölték Sandra Bullock űrfilmjét, a Gravitációt, amely szintén ott van a legjobb film, a legjobb női főszereplő, a legjobb rendező és a vizuális effektusok mezőnyében. Sandra Bullockot a szörnyű Női szervek című vígjátékért is jelölték.

Gravity - "Detached"

A Wall Street farkasa, a Her, a Nebraska és a Phillips kapitány hat, míg A hobbit - Smaug pusztasága öt kategóriában jelölt. A díjakat január 16-án osztják ki Santa Monicában.