Kern András halálos beteg lesz

2013.12.18. 15:19

A Sztracsatella és A miniszter félrelép után Kern András Gondolj rám címmel tragikomédiát rendez, amit 200 millió forinttal támogat a Magyar Nemzeti Filmalap. A filmben Kern és Eszenyi Enikő játssza a főszerepet. A forgatókönyvet Vámos Miklós és Kern András jegyzi.

A mai, pesti történet főszereplője egy jól menő sebészorvos, aki miután megtudja, hogy halálos beteg, úgy dönt, hogy szeretteit „emberbarátságból” megkíméli attól, hogy halála után sirassák, gyászolják és szomorkodjanak miatta, ezért hátralévő idejét annak szenteli, hogy mindenkivel rendesen megutáltatja magát. Bizarr ötlet, de véghezviszi, mígnem története váratlan fordulatot vesz.

A film zeneszerzője Presser Gábor, operatőre Ragályi Elemér lesz. Az Inzert44 gyártásában készülő film forgatása a tervek szerint nyáron lesz budapesti helyszíneken, és a kész filmet 2015 februárjában láthatja majd a közönség. Kern András filmjének producere Szekeres Dénes, koproducere Ferenczy Gábor lesz. A film forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók.