Mindenkit lenyomott a Hobbit 2

2013.12.23. 09:12

Másodszor is a törp-tünde szerelemmel sokkoló Hobbit 2 - Smaug pusztasága lett a hétvége legnézettebb filmje Amerikában. Ezúttal 31 millió dollárt kerestek vele, összesen pedig 127 milliós amerikai bevételnél jár. Peter Jackson filmje világszerte 403 millió dollárt hozott eddig, vagyis jó esélye van arra, hogy megdöntse az előző rész egymilliárd dolláros sikerét. (Pedig nem sikerült túl jól, kritikánkat itt olvashatják, itt pedig egy interjút Keresztes Dániellel, aki a film orkjait rajzolta.)

A hobbit - Smaug pusztasága

A második legnézettebb film A híres Ron Burgundy legendája folytatása, az Anchorman 2 lett. Will Ferrell komédiája 26 millió dollárt hozott, összesen 40 milliós bevételnél jár. A harmadik legnépszerűbb film a Disney idei nagy dobása, a Jégvarázs lett, ami 19 millió dollárt tudott hozzácsapni a bevételeihez, így Amerikában már 191 milliónál, világszerte pedig 344 milliónál jár.

A negyedik legnézettebb film az egyik nagy Oscar-esélyes, az Amerikai botrány lett szintén 19 milliós bevétellel. A Banks úr megmentése című Tom Hanks-film lett a hatodik 9 millió dolláros hétvégi bevétellel. A filmben Hanks Walt Disneyt játssza, a magyar mozikban január 30-tól lesz látható.