Bulizz, rögzítsd, töltsd fel!

2013.12.30. 10:01

Bárki felírhatta új évi kívánságait arra az üzenőfalra, amit a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm ötletgazdái állítottak fel a Deák téren vasárnap - írja a Népszabadság. Így akarták népszerűsíteni az első hazai közösségi filmet, ami az ország egyetlen napját, 2013 szilveszterét dolgozza fel.

A MOME és az MKE Intermedia kezdeményezéséről már mi is írtunk, a fiatal filmesek olyan civil pályázók videóit várják, akik szívesen mutatnák meg ország-világnak, hogy miképpen buliznak az év utolsó napján. A közösségi dokumentumfilm célja, hogy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet kapjunk Magyarországról, és megismerjük a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait.

A bármilyen eszközzel és bármilyen hosszúságban készült videókat a buekfilm.hu-ra kell feltölteni vágatlanul december 31-től. A szervezők olyan személyes és őszinte anyagokat várnak, amik megmutatják, hogy a magyarok mivel töltik az év utolsó napját és hogyan kezdik az elsőt. A sok kicsi történetből várhatóan összeáll majd egy egészestés dokumentumfilm, amit jövő decemberben mutatnak be.

BÚÉK felhívás