Még több szuperhős 2015-ben

2014.01.08. 10:58

Már korábban is voltak arról hírek, hogy a Bosszúállók második részét Dél-Afrikában is forgatják, most pedig a film IMDB-oldalán felkerült J.P. van der Merwe statisztakoordinátor neve is a stáblistára, aki történetesen dél-afrikai. Ezzel megint megerősödtek azok a pletykák, hogy Fekete Párduc is feltűnik majd a filmben, amire egyszer már utalt a szerepre is esélyesnek tartott Morris Chestnut színész. Ez a lépés egyébként teljesen logikus lenne több okból is: a Marvelnek égető szüksége van minden fekete szuperhősre, mert a legnépszerűbb karaktereikből álló listát nem neveznénk etnikailag sokszínűnek. A másik inkább ok inkább a történet szempontból fontos. Fekete Párduc a képregényekben Wakanda, egy képzeletbeli afrikai ország uralkodója, ami gazdagságát annak a fiktív vibránium nevű ásványkincsnek köszönheti, amiből Amerika Kapitány pajzsa is készült. Sőt, a főgonosz androidnak, Ultronnak is volt olyan változata a képregényben, amikor a teste vibránium ötvözetből készült. Már pedig ez így leírva egyáltalán nem tűnik hülyeségnek, szóval ne lepődjön meg senki, ha már az egy ideje fejlesztés alatt álló Fekete Párduc egyszer csak feltűnik a Bosszúállókban.

Nem csak a Marvel próbál minél több hőst belepakolni a készülő filmjeibe, a DC azok után, hogy egymásnak ereszti Batmant és Supermant, még Wonder Womant vagyis Csodanőt is meghívta a buliba, de csak egy olyan rövid cameóra, mint a Fekete Özvegyé volt a Vasember-filmben. Csodanő az Igazság Ligájának, vagyis a DC saját szupercsapatának alappillére, amivel talán a következő nagy dobást készítik elő. Ez még ugyan csak találgatás, ahogyan az is, hogy a készítők drasztikus változtatásokat eszközölnek Csodanő háttértörténetében, amitől a fanatikus képregényrajongóknak biztosan kihullik majd az összes haja.

Csodanő eredetileg a kizárólag nőkből álló amazon emberfaj uralkodója, de ez már inkább a DC misztikus vonalának a világa, hasonló módon, mint Thor Asgardja a Marvelnél. A meglehetősen jól informált Batman-on-Film portál hozta le azt a hírt, miszerint teljesen átírják a karakter eredetsztoriját méghozzá úgy, hogy az amazonok nem valami mitologikus varázsnépség, hanem ők is arról a Kripton bolygóról származnak, ahonnan Superman, csak többezer évvel ezelőtt a Földön ragadtak. Ez a húzás biztosan kiakasztja a keményvonalas geekeket, pedig egyáltalán nem rossz ötlet. Ezzel remekül el lehet adni, miért is vetekszik Csodanő ereje Supermanével, miközben nincs szükség egy teljesen új világ felépítésére, hanem az egészet össze lehet kapcsolni a Kripton-mítosszal. A rövid idő alatt óriási felháborodást kiváltó hírre azóta Twitteren reagált az oldal tulajdonosa és elmondta, hogy csak találgatásról van szó, egyáltalán nem biztos, hogy végül ez a szcenárió valósul meg.