Viccesre sikerült az Aranyglóbusz-díjátadó

2014.01.13. 09:22

Mindenki szerette az idei Aranyglóbusz-díjátadót. Legalábbis ami a műsorvezetést illeti, ugyanis a házigazdák, Amy Poehler és Tina Fey humorista-színésznők az első kritikák szerint mindenkinek tetszettek. Ez pedig nagy szó, mert a korábbi Oscar-, vagy Aranyglóbusz-házigazdák közül sokan elvéreztek. (Az Indexnek is bejöttek a poénjaik, beszámolónk a vasárnapi gáláról itt olvasható.) A színésznők tavaly vették át a díjátadó vezetését, és az Aranyglóbuszról döntő külföldi újságírók szervezete (HFPA) annyira elégedett volt velük, hogy rögtön leszerződtették őket a 2014-es és a 2015-ös díjátadókra is.

A The Hollywood Reporter szerint a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók nem mindig tudják, hogy pontosan mit csinálnak, de az biztos, hogy a műsorvezetők kiválasztásához értenek. A lap szerint a két színésznő viccei jelentették az est fénypontját, mert nem léptek át semmilyen határt, de nem voltak túl visszafogottak sem, ami általában az Oscar-díjátadók hibája szokott lenni. Ez pedig nem kis teljesítmény. Az egyik legtalálóbb beszólást George Clooney kapta: a műsorvezetők a Gravitációra és a színész szerelmi életére célozva közölték, hogy George inkább meghal az űrben, minthogy eltöltsön két órát egy vele egykorú nő társaságában.

A színésznők a brit Ricky Gervaistől (az Office című sorozat atyja) vették át a stafétabotot. A brit komikus egymást követő három alkalommal vezette a díjátadót - annak ellenére, hogy a hollywoodi sztárokra és magára a HFPA-ra tett megjegyzéseivel egyesek szerint többször is túllőtt a célon.