Több nagy mellű szőkét az Iron Sky 2-be!

2014.01.14. 15:28

Csodás vezető anyagot állított össze az Empire magazin Hollywood kedvenc német színészéről, Udo Kierről, aki idén ősszel fogja ünnepelni 70. születésnapját. A sztár a nálunk is nagy sikernek örvendő Iron Sky-ról azt nyilatkozta, hogy a folytatásba több nagy csöcsű szőke lányt kell beleraknia a rendezőnek, Timo Vuorensolának. Kier egyébként biztos benne, hogy a karaktere (a Hold sötét oldalára menekülő Harmadik Birodalom Űrführere, Wolfgang Kortzfleisch) túlélte az első rész, és az Iron Sky 2-ben is benne lesz.

udo-kier-iron-sky
Fotó: Blind Spot Pictures Oy

Bár az angolszász sajtó kegyetlenül lehúzta 2012-ben, az Iron Sky legalább olyan jó B-film a maga kategóriájában, mint a körbeünnepelt Kígyók a fedélzeten. Csak több benne a társadalomkritika, és nem szolgálja ki annyira az okkult nácikra, meg az őket verő ponyvahősökre gerjedőket, ahogy azt a trailerek alapján vártuk. Az űrnácis kultsci-finek azóta megjelent egy 20 perccel hosszabb, „Dictator's Cut” változata is.

Iron Sky - Dictator's Cut Trailer

Timo Vuorensola tavaly az Indexnek adott interjújában így mesélt az Iron Sky 2-ről:

Lesz Iron Sky 2, és az arányokon is változtatni fogok. A jelenlegi állás szerint 2015-ben kezdjük a forgatást és 2016-ban kerülne mozikba a film, visszatérne benne Julia Dietze sőt, Udo Krier is. Sötétebb, nagyszabásúbb filmet akarok, bár a társadalomkritikus vonalat is meghagynám. A Holdon lakó nácikat viszont lehozzuk a Földre: az okkult vonal erősebb lesz, és előhúzunk még néhány népszerű konspirációs teóriát. Ott van például az üreges Föld elmélete, ami már évszázadok óta foglalkoztatja a sci-fi írókat és a nácikat is nagyon érdekelte. Mi van, ha a Föld mélyén egy ősi civilizáció bujkál, és a világ tele van odalent vad harcosokkal és dinoszauruszokkal? Elképesztően jól mutatna a filmben egy dinón lovagló Hitler, nem?

Nagyon jókat hallottam a magyar filmes szakembergárdáról, akik most a Herkulesen dolgoznak, így én is erősen gondolkodom rajta, hogy ide jövünk leforgatni az Iron Sky 2-t. Már az Origo stúdió felé is elkezdtünk tapogatózni, de persze egyelőre még nincs aláírva semmilyen konkrét szerződés. A szándék mindenesetre megvan: a gulyáslevest nagyon szeretem, és azt is, ha adókedvezmény formájában nekem fizetnek azért, hogy itt forgassam le a filmemet.