Hamarosan bejelentik az Oscar-jelölteket

2014.01.16. 08:32

Csütörtönön jelentik be a 86. Oscar-díj jelöltjeit, a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában az esélyesek között van Szász János A nagy füzet című alkotása is. A legrangosabb hollywoodi elismerésre jelölt színészek, alkotók és művek listáját Chris Hemsworth színész és Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke ismerteti Los Angelesben magyar idő szerint délután fél három után néhány perccel.

Szász János Karlovy Varyban fődíjat nyert munkája nyolc másik filmmel, többek közt Paolo Sorrentino A nagy szépség, Vong Kar-vaj A nagymester, valamint Thomas Vinterberg A vadászat című alkotásával van versenyben az Oscar-jelölésért. Magyar filmnek legutóbb 1988-ban volt esélye elnyerni az Oscar-díjat, akkor Szabó István Hanussen című alkotása szerepelt a végső öt jelölt között.

Szász János filmjéről ide kattintva olvashatja el a kritikánkat, a videónkat pedig itt nézheti meg

Az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagjának január 8-ig kellett visszaküldenie a szavazólapokat. A voksokat a PwC, a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég összesítette, ez alapján hirdetik ki a több mint húsz kategória jelöltjeit.