Spielberg a legbefolyásosabb híresség az Egyesült Államokban

2014.01.16. 10:19

Steven Spielberg filmrendező a legbefolyásosabb híresség az Egyesült Államokban a Forbes.com szerdán közzétett ranglistája szerint, amelyen más rendezők is előkelő helyen szerepelnek. Spielberg Oprah Winfreyt váltotta - írja az MTI.

A Forbes elemzése szerint a 67 éves Spielberg befolyásának növekedéséhez tavaly jelentősen hozzájárult, hogy Lincoln című történelmi drámája 12 Oscar-jelölést kapott és világszerte 275 millió dolláros (több mint 63 milliárd forintos) bevételt ért el a mozikasszáknál. A magazin kiemelte: jól jelzi a filmrendező tekintélyét, hogy a produkcióra 93 millió dollár értékben váltottak jegyet a külföldi piacokon, holott az amerikai történelem egyetlen epizódjával foglalkozik.

A listát az alapján állítják össze, hogy egy hírességet mennyire tart befolyásosnak a közönség és a szakma. Spielberget a megkérdezettek 47 százaléka jelezte befolyásosnak. A filmgurut 45 százalékkal Oprah Winfrey követi, - aki egyébként eddig minden alkalomal szerepelt a listán, - a harmadik helyen George Lucas, a Star Wars-birodalom atyja szerepel 43 százalékkal, Ron Howard (Hajsza a győzelemért) és Martin Scorsese (A Wall Street farkasa) pedig egyaránt 41 százalékot kapott.

A tízes toplistára még olyan nevek kerültek fel, mint Mehmet Oz televíziós orvos, Barbara Walters, az ABC televízió műsorvezetője és a U2 énekese, Bono.