Jennifer Lawrence Oscar-rekorder lett

2014.01.17. 15:03

Az Amerikai botrány miatt legjobb női mellékszereplőnek jelölt Lawrence azzal került be az Oscar-díjak nagykönyvébe, hogy 23 éves korára már a harmadik jelölését gyűjtötte be - márpedig ilyenre eddig még nem volt példa. Ha nyer, ő lesz a legfiatalabb színésznő evör, aki két Oscart is nyert. Az éhezők viadala főszereplője tavaly a Napos oldal női főszerepéért nyert Oscart, első jelölésére 2011-ben került sor, A hallgatás törvénye című filmért.

A tegnapi jelölések érdekességei még:

  • Martin Scorsese nyolcadik rendezői jelölését kapta meg, nyerni persze nemigen fog, de látszik, mennyire tiszetli az Akadémia. Na persze, akkor miért nem adtak neki Oscar-díjat a a Taxisofőrért, a Dühöngő bikáért, a Nagymenőkért vagy a Casinóért?
  • Bruce Dern és June Squibb elég sokat kivárt, hogy első nevezésükre sor kerüljön: Dern 77 éves, Squibb 84, most a Nebraska miatt kaptak esélyt.
  • Meryl Streep 18. jelölését könyvelhette el színésznőként, ez is rekord, amit nemigen döntenek meg egy ideig (Katharine Hepburnnek volt 12). Ha Streep nyer, az lesz a 4. Oscarja, amivel beéri Hepburnt.
  • Ha Leonardo DiCaprio nyer a legjibb férfiszínész kategóriában, meglesz az első Oscarja négy nevezés után.