Készül Pálfi György új filmje

2014.01.20. 11:53

Szabadesés címmel készül Pálfi György új játékfilmje. A forgatás január 3-tól 28-ig tart. A Final Cut – Hölgyeim és Uraim, a Nem vagyok a barátod, a Taxidermia és a Hukkle rendezője állítólag egy "vérbeli függetlenfilmet forgat". A film készítése elképesztő sebességgel zajlik, 2013 novemberében született az ötlet, decemberben elkészült a forgatókönyv, a januári forgatás után februárban a vágás, márciusban utómunka zajlik. A Szabadesés az alkotók tervei szerint áprilisra teljesen kész lesz.

A film hét lakás történetét meséli el. "Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. Bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről. De mi a normális? És ki mondhatja el magáról, hogy nem furcsa?" - áll a forgalmazó közleményében.

A főszereplő a Kossuth-díjas Molnár Piroska, aki dolgozott már Pálfival a Taxidermiában is. De játszik a filmben Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza, és Benedek Miklós is. A film operatőre Pohárnok Gergely. Pálfi György legutóbb Cannes-ban szerepelt a Final Cut – Hölgyeim és Uraimmal, előtte a Nem vagyok a barátod Karlovy Varyban volt versenyben, a Taxidermia négy díjat nyert a Magyar Filmszemlén, szerepelt Cannes-ban és többek között Chicagóban lett a legjobb film, a világsikert aratott Hukkle-val pedig többek között Európai Filmdíjban részesült.

A Szabadesés szeptember végén kerül a magyar mozikba. Közben a rendező tovább dolgozik a másik filmtervén, a kivételesen nagyszabásúnak ígérkező Toldin.