Kőkemény zsoldos lesz Sherlockból

2014.01.28. 16:55
Benedict-Cumberbatch
Fotó: Kevin Winter / Europress / Getty

Benedict Cumberbatch alárt következő filmjéhez, a Blood Mountain című akciókrimihez, így a berlini filmfesztivál mellett vígan működő filmes piacon már sokkal nagyobb eséllyel találhat nemzetközi forgalmazóra a Altitude Film Sales nevű gyártó, mintha mondjuk Jean-Claude Van Damme lenne a főszereplője. A észak-amerikai forgalmazó már megvan a UTA Independent Film Group személyében.

A filmet a Mongolt is jegyző Szergej Bodrov rendezi majd, a producerek között Quentin Tarantino nagy barátja, Lawrence Bender is ott van, ő többek között a Ponyvaregényt, a Becstelen brigantykat és a Kill Billt segített tető alá hozni. A forgatókönyvet Jonathan W. Stokes írta, de a producerek John Romanót is megkérték, hogy nézze át. A film egy zsoldosról szól, akit egységével együtt egy titkos rajtaütésre küldenek, de persze ahogy ez szokott ilyenkor történni, valami nagyon nem stimmel a dologban és csapdába csalják őket.

Az egység vezetője (Cumberbatch) egyedül éli túl a támadást, és így kénytelen csak saját magára hagyatkozva átvágni tök ellenséges területen, hogy leszállíthassa azt az embert, akinek elfogására küldték. A szinopszisban szerepel még a "lélegzetelállító" és az "emberfeletti" jelző is, viszont (joggal) nem a forgatókönyv eredetiségét dicsérően. A forgatás áprilisban kezdődik, Marokkóban, így azt feltételezzük, hogy a Nagyon Gonosz Rablót vagy Irakból, vagy (inkább) Afganisztánból kell majd bíróság elé hurcolni.