A gyanús foltok története

2014.01.29. 10:29

Március 6-án mutatják be Dyga Zsombor legújabb filmjét, a Couch Surföt. A film különlegessége egyrészt, hogy főszereplője egy kanapé, másrészt tíz különálló epizódból áll, amelyben összesen több mit húsz színész szerepel. A film előzetese csak az Indexen!

Ha a kanapék mesélni tudnának... Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. A Couch Surf tíz kanapé és két tucat ember vidám, megható és szellemes története.

- áll a szinopszisban.

Az előzetesben láthatjuk, hogy Nagy Zsolt gipszben szenved, Kocsis Gergely a páciens és Hámori Gabriella a terapeuta, Bartsch Kata és Gotein Gergő egy párt alakít, de feltűnik még Fullajtár Andrea, Törőcsik Franciska és Kerekes Vica is. Balsai Mónika és Anger Zsolt a pokolban futnak össze, Gyabronka József és Takátsy Péter egy életrajzról vitatkoznak.

"Mindennapi életünk egyik állandó eleme a kanapé. Évszázadok óta használjuk, olyan természetes része az összes térnek, amit az ember alkotott, hogy mára már észre sem vesszük. Szinte mindenhol megtaláljuk robosztus alakját, hívogató kényelmét, kortól, etnikumtól és egzisztenciától függetlenül, mindenkinél. Mindent látott már, amit ember megélhetett: szerelmet, halált, barátságot, magányt, gyarlóságot, mágiát, nevetést és könnyeket. Ondót és róka komát. Ez a film ilyen élmények vidám interpretációja." - magyarázta az Indexnek a koncepciót Dyga Zsombor rendező (Tesó, Köntörfalak) a forgatáson. A hajtás után megmutajuk az előzetest is!

Couch Surf - előzetes