A Disney mozifilmet akar a Csipet csapatból

2014.02.04. 09:14

A Disney hús-vér színészek közt ugráló, animált mókusokkal felturbózott családi mozifilmet akar készíteni a nálunk Csipet csapatként ismert Chip & Dale Rescue Rangersből, írja az Upproxx. Rendezőnek a Durex-reklámfilmes Robert Rugant kérték fel.

600px-RescueRangers.gif
Fotó: Thw Walt Disney Company / Buena Vista

A cég döntése érthető, hiszen a konkurens stúdiók hasonló technikával készített filmjei mindig kasszát robbantottak az elmúlt években. A Sonynál készült két Hupikék törpikék-mozifilm 910 milliót gründolt össze, a 20th Century Fox bűnrossz Alvin és a mókusok-trilógiája pedig egészen 1,1 milliárd dollárig menetelt, miközben egyik filmre sem nagyon költöttek párszáz millió dollárnál többet.

A Csipet csapat sztorija ráadásul nem is olyan szörnyű, mint az Alvin vagy a törpök filmváltozata: két nyughatatlan mókus (Chip és Dale) egy sajtfüggő egérrel (Kvarg Lipi), egy kütyügyáros egérlánnyal (Sziporka) és egy zöld léggyel (Zümzüm) mindenféle rejtélyes bűnügyek után nyomoznak. És a szálak általában vagy az őrült Nímand professzorhoz, vagy a gengsztercézár Pukkandúrhoz és a hülye nevű banditáihoz (Girnyaú, Vakundok és társai) vezetnek.

Nosztalgiacunami: Csipet csapat intro!

Ha a franchise filmváltozata sikeres lesz, a Disney egy seregnyi másik emeberek közt élő állatokól szóló rajzfilmből is válogathat, a Gumimaciktól kezdve a Darkwing Duckon át egészen a Kacsamesékig. Így legalább megtudhatnánk végre, mi lett az ebédlőasztalon toporzékoló Dagobert bácsival azután, hogy Antall József 1993-as halála miatt a köztévé megszakította a Családi mozidélután a Disney-vel vasárnap délutáni adását.

Megszakított Kacsamesék