DiCaprio és Hill újra közös filmben

2014.02.05. 11:45

A Wall Street farkasa után újra közös filmet készít Leonardo DiCaprio és Johan Hill. A forgatókönyv egy Vanity Fair-cikk, a The Ballad Of Richard Jewell alapján készül. Jewell volt az a rendőrtiszt, aki az 1996-os atlantai olimpia idején csőbombákat talált egy parkban. Azzal, hogy felfedezte a bombákat, nagyon sok ember életét mentette meg, mégsem ünnepelték hősként, hanem ő lett az első számú gyanúsított. 

Leonardo-DiCaprio-and-Jonah-Hill-in-The-Wolf-of-Wall-Street-2013

Az atlantai olimpián egyébként egy másik csőbomba fel is robbant az olimpiai parkban tartott koncert alatt. Egy nő a robbanásban, egy férfi szívrohamban halt meg, több mint százan megsebesültek. A helyszínre érkező hatóságok két másik bombát is hatástalanítottak. Az elkövetőt végül 2003-ban fogták el. A több másik pokolgépes robbantással is vádolt Eric Rudolph azt állította, hogy a támadással az amerikai kormány abortuszpolitikája ellen akart tiltakozni.

Jewell ártatlansága csak évekkel később, 2006-ban bizonyosodott be teljesen, miután mind a karrierje, mind a családi élete tönkrement a vádak miatt. A filmben Hill alakítaná Jewellt, DiCaprio pedig a barátját és ügyvédjét, aki segített a férfinak bizonyítani az igazát. Rendező még nincs, de mindenki Martin Scorsesére tippel.