Letartóztatások Hoffman halála miatt

2014.02.05. 08:42

Három férfit és egy nőt tartóztattak le kedd este, mert közük lehet Philip Seymour Hoffman halálához, írja a CNN. A rendőrök a letartóztatottaknál 350 olyan zacskót találtak, amilyenekben heroint szoktak tartani, ilyenből ötvenet találtak a vasárnap meghalt színész lakásán is. A rendőrség egyelőre nem közölt több részletet.

Az Oscar-díjas Hoffman valószínűleg kábítószer-túladagolásban halt meg  46 évesen. Holttestére a manhattani lakásában, a fürdőszoba padlóján találtak rá, a bal karjában egy fecskendővel. A színész otthonában további kéttucatnyi fecskendőt, orvosi rendelvényre kapható gyógyszereket (köztük nyugtatókat), valamint kábítószeres zacskókat találtak.

A rendőrség szerint Hoffman szombat este 8-kor még beszélt a volt élettársával. Vasárnap reggel a gyerekeiért kellett volna mennie, de nem jelent meg. Holttestére David Katz író talált rá. A színész volt élettársa, Mimi O'Donnell divattervező, azt mondta, hogy szombat délután látta Hoffmant a lakása környékén, bódultnak tűnt. Hat órával később telefonon beszélt vele, és véleménye szerint a színész akkor is be volt drogozva. Másnap délelőtt 11-kor, miután hiába várta, hogy felvegye a gyerekeket, ő kérte meg Katzot, hogy menjen fel Hoffman lakására.

Hoffman a húszas évei elején volt heroinfüggő, aztán több mint húsz évig nem drogozott. Tavaly a TMZ-nek elmondta, hogy jelentkezett egy elvonókúrára, mert visszaesett.