Cruise ügyvédje szerint bizarr a milliárdos per

2014.02.06. 14:31

Tom Cruise rendkívül sokat dolgozó ügyvédje bizarrnak tartja, hogy egy forgatókönyvíró plágiummal vádolja a Mission: Impossible negyedik részének produkciós cégeit, és egymilliárd dolláros kártérítést követel, írja az MTI. "Tom Cruise sohasem lopott el senkitől semmit" - közölte Bert Fields, aki szerint a keresetet gyorsan el fogják utasítani.

A BBC szerdán közölte, hogy Timothy Partick McLanahan decemberben bírósághoz fordult azzal a váddal, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet (itthon Mission Impossible: Fantom Protokoll címen futott) az ő 1998-as Head On című forgatókönyve nyomán forgatták. A film hatalmas siker volt, eddigi bevételeire alapozva McLanahan egymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel.

McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint viszont ezután engedélye nélkül átadták azt a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

A forgatókönyvíró Cruise-t, a Paramount Picturest és a filmen dolgozó többi produkciós céget pereli. Az alperesek között szerepel producerként J.J. Abrams is, a készülő hetedik Star Wars-film rendezője is.