Újra kinyithat a Tabán mozi

2014.02.07. 17:22

A Budavári Önkormányzat 2014-ben ötmillió forinttal támogatja a december végén bezárt I. kerületi Tabán Mozi működtetését, a támogatásról és a tulajdonos Budapest Film Zrt-vel való együttműködési megállapodásról február végén dönt a képviselő-testület - írja az MTI.

A tervek szerint a Budapest Film Zrt. üzemelteti majd a mozit, amely a szükséges felújítási munkák, valamint a szolgáltatási kör bővítése után tavasszal nyílhat meg újra. Az önkormányzat szándékai szerint a kerületiek jelentős kedvezményekkel látogathatják majd a budai mozit, amely a magyar és az egyetemes filmművészet jeles alkotásaival, meghatározott tematikát követő filmklubokkal, suli-mozival, valamint gyermekprogramokkal várná az idei évben a látogatókat.

A Tabán mozit tavaly december végén zárták be, miután az üzemeltető cég bérleti szerződése lejárt, és a Fővárosi Önkormányzat nem írt ki új pályázatot. Január közepén a Budapest Film Zrt. vezetője Körösvölgyi Zoltán az Indexnek még úgy nyilatkozott, hogy a közeljövőben kiírják a pályázatot, de nem biztos, hogy a Tabán moziként fog üzemelni, mivel a pályázatban csak annyit határoznak majd meg, hogy a helyiséget kulturális céllal kell hasznosítani. Szerettük volna az ügyben újra megszólaltatni Körösvölgyi Zoltánt, de egyelőre nem sikerült elérnünk.