A Wall Street farkasa lett Scorsese legsikeresebb filmje

2014.02.12. 10:29

A hétvégén a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült csaló brókerről szóló film átlépte a bűvös, 300 millió dolláros bevételt, és ezzel túlszárnyalta Scorsese összes korábbi filmjét. Az eddig legtöbb bevételt hozó filmje ugyanis a Viharsziget volt, 294,8 millió dollárral.

A bevétel egyharmadát Amerikában termelte a film, 107,9 millió dollárt. A világpiacon 196,9 millió dollárt hozott, így összesen majdnem 305 millió dollárt termelt. A bevétel azért is figyelemre méltó, mert a film közel háromórás, és a kritikák is meglehetősen vegyesen értékelték. Emellett sok helyen cenzúrázták és megvágták a filmet, sőt, voltak helyek, ahol be sem lehetett mutatni, vagy nem minden moziban. Ennek ellenére A Wall Street farkasa hatalmas siker a Red Granit Picturesnek, ami egyedül finanszírozta a film 100 millió dolláros forgatási költségeit.

A film az európai piacon is tarolt, 20 millió dollár fölötti bevételt produkált Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban is. A bevétel valószínűleg még tovább emelkedik majd, hiszen a film még mindig igen népszerű. Itthon hat hétig a legnézettebb film volt, csupán múlt héten taszította le a trónról A Lego kaland.