Elkezdődött a 3D-s Tarzan forgatása

2014.02.12. 13:01

A Warner Bros. stúdió kedden jelentette be, hogy megkezdődtek az Edgar Rice Burroughs írásai nyomán születő Tarzan-film előkészületei. A legújabb verzióban David Yates rendezi majd Alexander Skarsgardot a dzsungelben felnövő, majd a civilizációban visszatérő Tarzan szerepében. A főgonoszt a kétszeres Oscar-díjas osztrák színész, Christoph Waltz alakítja (Becstelen brigantyk, Django elszabadul), mellette Samuel L. Jackson és Margot Robbie is látható lesz a filmben.

Az utolsó négy Harry Potter-filmet rendező David Yates a producer Jerry Weintraubbal együtt rendkívül látványos, a rendelkezésre álló technikai lehetőségeket maximálisan kihasználó mozit ígért - írta a The Wrap hollywoodi filmes portál.

"Tarzan több mint egy évszázada örök, talányos figura mind az irodalomban, mind a filmen. A két világ között őrlődő férfi kalandjai a fiatal és az idősebb közönség érdeklődését is megragadták, örömmel mutatjuk be ismét egy új generációnak a filmvásznon" - fogalmazott Sue Kroll, a Warner marketing és nemzetközi forgalmazási elnöke.

A megfilmesítésre kerülő Tarzan-történet kezdetén John Clayton már kigyógyult a majomember-viselkedésből, és sikeresen beilleszkedett az angol úriemberek világába. Aztán Viktória királynő felkérésére visszatér Kongóba, ahol a gonosszal kell megküzdenie. A fim bemutatója 2016. július elsején várható.