Hugh Jackman negyedszer vezeti a Tony-gálát

2014.02.12. 10:11

Negyedszer lehet a házigazdája Hugh Jackman ausztrál színész a Broadway júniusi színházi díjátadó ceremóniájának. A 45 esztendős Jackman 2003 és 2005 között tért vissza évről évre a műsorvezetői szerepbe, 2004-ben még Emmy-díjjal is elismerték munkáját. Ráadásul abban az évben a The Boy from Oz című musicalben nyújtott alakításáért megkapta a Tony-díjat is.

A New York-i Broadway Liga és a Tony-díjat alapító közel száz éves színházi szervezet, az American Theatre Wing közleményében Jackman sokoldalúságát és műsorvezetői erényeit méltatta. Szerintük "Hugh rendkívüli tehetség, emellett lojális támogatója a Broadway közösségének" írja az MTI.

Az Ausztráliából származó Jackman 2013-ban Golden Globe-díjat kapott A nyomorultak című musicalfilm főszerepéért. Májusban pedig ismét népszerű szerepében, Farkasként tér vissza az új X-Men-filmben.

A 2014-es Tony-jelöléseket április 29-én hozzák nyilvánosságra New Yorkban. A 68. Tony-díjátadóra június 8-án kerül sor a  Radio City Music Halljában. A legkiemelkedőbb Broadway-produkciókat, alkotókat és színészeket jutalmazó díj átadását Észak-Amerikában élőben közvetíti a CBS televízió.