Újabb szereplő a Bosszúállók 2-ben

2014.02.12. 14:13

Ismét újabb névvel bővült a 2015-re tervezett Bosszúállók: Ultron kora szereplőgárdája. Na, jó, ez így pontosan nem állja meg a helyét, hiszen Víziót az a Paul Bettany játssza majd, aki Jarvis, a robotkomornyik hangját kölcsönözte a Vasember-filmekben illetve az első Bosszúállókban. Az ő választása meglehetősen sok kérdést vet fel, hiszen Vízió viszonylag fontos láncszeme a Marvel-univerzumnak és a Bosszúállók egyik alappillére a képregényekben.

Azt már ugye lehet tudni, hogy a második Bosszúállók-film főellensége Ultron, a gonosz android lesz. Miatta a Disney-Marvel páros számos új arcot vont be a franchise-ba. Például amikor mindenki azon hőbörög, hogy mégis mi értelme van a Hangyaember-mozinak, akkor érdemes gyorsan hozzátenni, hogy a Hangyaembert megalkotó Hank Pym az, aki Ultront is létrehozta annak idején, így a Hangyameber-film biztosan a következő Bosszúállók történetének elősztorija lesz. Ultron sokáig Pym hű segédje volt, de hamar a gazdája ellen fordult, majd megalkotta a saját androidját, Víziót.

phy

Azonban Vízió - ahogyan Ultron - ellenszegült a teremtőjének és átállt Hank Pym illetve a Bosszúállók oldalára. Így szerves része lett a csapatnak és próbálta elhitetni mindenkivel, hogy android formában is lehet valaki emberi lény. Ezt olyannyira sikerült neki, hogy a képregényekben sokáig egy párt alkottak Skarlát Boszorkánnyal, aki mit ad Isten, pont szerepelni fog a következő Bosszúállókban testvérével, Higanyszállal. Később még két gyerekük is született, de az a sztori már tényleg annyira bonyolult, hogy hagyjuk is inkább.

20130721-154901

Szóval Vízió fontos eleme a Bosszúállóknak, mégsem egy új színészt, hanem Jarvis hangját kérték fel a szerepre. Ugyebár Jarvis eredetileg egy élő, amolyan Alfred-féle komornyik, nem pedig egy menő központi számítógép. Ezt a változtatást maga Joss Whedon eszközölte, aminek sokáig senki sem látta az értelmét. Így már viszont kezd összeállni a kép. Hank Pym a Bosszúállók egyetlen olyan tudósa, aki tényleg inkább otthon marad tudóskodni, mintsem asgardi félisteneket csapkodjon a földhöz. A képregényekben a legtöbb fejlesztést is ő végzi (kivéve ha a világ sorda múlik rajta, akkor persze Tony Stark), vagyis rendszeres kapcsolata lehet Jarvisszal, miközben megalkotja Ultront. Onnan pedig már nem nehéz androidot csinálni a központi számítógépből.