Újabb részletek a 300 folytatásából

2014.02.18. 09:28

Március 6-án mutatják be Magyarországon a 300 folytatását, a 300: A birodalom hajnalát. Nem véletlenül írtuk, hogy ez a film egyike azoknak, amit mindenképpen látni kell 2014 elején: az első rész hatalmas siker volt, hiába volt korhatáros, 456 millió dollárt hozott. 

Az eredeti képregény szerzője, Frank Miller időközben folytatta a sztorit, amiből filmet akart a Warner és a Legendary Pictures, így idén a kigyúrt spártaiak helyett a hasonlóan izmos, viharban ázó athéniakért izgulhatunk. A főhős ezúttal Themisztoklész lesz (a Strike Back-tévésorozatból ismerős Sullivan Stapleton), aki a spártaiak thermophülai vérfürdője idején épp egy tengeri csatában harcolt. Láthatjuk a görögök korai győzelmét Marathónnál, a nagy flottaépítési vitákat és végül a sorsfordító tengeri ütközeteket is. A perzsa csapatok egyik kegyetlen vezérét Eva Green alakítja.

A bemutatóig még van pár hét, addig itt az Indexen látható pár vadiúj részlet a filmből, és a készítők magyarázatai arról, hogy akkor most előzményfilm, folytatás vagy az első film kiegészítése A birodalom hajnala.

300 – A birodalom hajnala