A Paramount szerint nincs baj a Noéval

2014.02.19. 09:01

Kedden a Variety nevű filmes szaklapban jelentet meg egy írás arról, hogy a Noé című új Russell Crowe-film miatt kiakadtak a vallásos amerikaiak, és a megkérdezettek "98 százaléka szerint a film rossz, komor és hiteltelen", néhányan pedig egyenesen istenkáromlásnak tekintik. Mivel ez már nem az első ilyen jelentés volt, a Paramount vett egy nagy levegőt, és húzott egy szokatlant azzal, hogy nyilvánosságra hozták a stúdió saját közvélemény-kutatásának adatait, sőt, beszóltak  a Varietynek is.

Noah Official Trailer #1 (2014) - Russell Crowe, Emma Watson Movie HD

A Paramount azt kifogásolta, hogy a Variety egy olyan szervezet felmérésére alapozta cikkét, amely a Duck Dynasty nevű reality egyik homofób szereplője mellett is kiállt, bár hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy a vallásos érzelmű amerikaiak kiborultak a Noétól, azt nem tudjuk. A stúdió szerint az eredeti kérdőívben feltett, legtöbb negatív reakciót kiváltó kérdés nem is közvetlenül a filmre vonatkozott, miközben a Variety azt hazudta, hogy igen. "A Paramount viszont olyan elismert és szakmailag hiteles cégekkel végeztette a saját felmérését, mint a National Research Group és a Barna Group. Az eredmények azt mutatják, hogy a vallásos nézőket rendkívül érdekli a film."

A Barna Group nevű közvélemény-kutató cég elnöke azt is közölte a stúdióval, hogy a február 13. és 15. között végzett felmérés szerint "a megkérdezett lelkipásztorok nagy többsége kifejezetten javasolta híveinek, hogy nézzék meg a filmet." Chris Stone, a Faith Driven Consumer nevű, a megkérdőjelezett hitelességű felmérést lefolytató szervezet elnöke szerint nem hamisították meg az adatokat, nem trükköztek a kérdésekkel,  egyszerűen azok, akiket ők kérdeztek meg, negatív véleménnyel vannak a filmről és kész. "Egyértelművé tettük, hogy a Noáról van szó a felmérésben, éppenhogy csak egy égő csipkebokrot nem küldönk mindenkinek amiből egy éteri hang azt harsogja, hogy Noé, Noé, Noé."