Itt az első olyan film, ami alatt ajánlatos a telefont baszkurálni

2014.02.19. 16:21

A mozikban az alapvető udvariassági szabályokhoz hozzátartozik, hogy az ember nem telefonoz, nem csetel és nem nézi meg ötpercenként, hogy a haverja mit szólt a legutóbbi kismacskás videójához, amit a tumblerről osztott meg a film kezdete előtt tíz perccel. Az App című új holland film ezt a szabályt felrúgva kifejezetten arra kéri a nézőket, hogy tartsák bekapcsolva mobileszközeiket, mert a vásznon látható történéseket kiegészítő tartalmat nézhetnek rajta - a filmmel párhuzamosan.

Az App egy IRIS nevű applikációra építve oldja meg, hogy a néző csak akkor pillantson le a kezében tartott mobiltelefonra, amikor kell: ez egy olyan, hangvezérelt applikáció, ami a film folyamán elhangzó hangeffektus hatására kapcsol be, és tolja a képünkbe a kontentot. Ahhoz hogy a filmet megértsük, nem szükséges az extra tartalom, az csak kiegészíti, a készítők szándéka szerint teljesebbé teszi a filmélményt.

A film egyébként egy olyan applikációról szól, ami tönkreteszi a főszereplő csaj életét, és igen, tudjuk, baromság. A filmet május 9-én mutatják be, a gyártó céget RAM Releasingnek hívják, és ha a kísérleti film sikeres lesz, a technológiát még több produkcióban alkalmazzák majd.