25 millió dollárra perelik A Wall Street farkasát

2014.02.24. 09:02

Beperelték a többszörös Oscar-jelölt A Wall Street farkasa című film producereit: egy egykori bróker követel 25 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) azért, mert drogos bűnözőnek állították be a filmben. Andrew Greene egy New York-i bíróságra nyújtotta be keresetét, amelyben arra hivatkozik, hogy a produkcióban róla mintázták Nicky Koskoff figuráját. Greene a Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott, amit az a Jordan Belfort alapított, akit a filmben Leonardo DiCaprio játszott, és aki többszáz millió dollárt csalt ki kisbefektetőktől a kilencvenes években.

Martin Scorsese filmjében, amely Belfort memoárjai nyomán készült, Koskoff fontos szerephez jut a brókercégnél Belfort lemondása után. Koskoff szerepét P.J. Byrne alakítja. Greene a keresetben leszögezte, hogy nem járult hozzá filmbeli megjelenítéséhez. Azt is kifogásolta, hogy bűnözőnek és kábítószer-használónak állítja be a produkció, amivel súlyosan károsítja a hírnevét.

A Wall Street farkasa kasszasikernek bizonyult Észak-Amerikában, az amerikai filmakadémia öt Oscar-díjra jelölte, sőt, esélyes a legjobb film kategóriában. Leonardo DiCaprio a legjobb férfi főszereplőnek, Jonah Hill a legjobb mellékszereplőnek járó szobrot viheti haza. A filmet gyártó Paramount és Red Granite Pictures nem kommentálta az ügyet.