Felhő alapú szolgáltatást indított a Disney

2014.02.25. 16:19

Új szolgáltatást indított a Walt Disney Co., amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók online vásárolhassanak Disney-, Pixar- és Marvel-filmeket, és felhőben tárolhassák azokat, írja az MTI. (A felhőalapú adattárolásról itt írtunk részletesebben.) A Disney Movies Anywhere (Disney Filmek Bárhol) szolgáltatással a stúdió az utóbbi években visszaesett DVD-eladások okozta bevételkiesést szeretné pótolni.

Az új szolgáltatás bevezetése egybeesik a Disney Jégvarázs című kasszasikerének digitális forgalmazásával. A Jégvarázs minden idők legsikeresebb eredeti animációs filmje, vagyis olyan animáció, aminek nem volt semmilyen filmes előzménye. Jelenleg 980 millió dolláros bevételnél jár, és csak 150 millióba került.

Jégvarázs

A vásárlók egy több mint 400 címet tartalmazó katalógusból vehetnek filmeket az iTunes boltból vagy a Disney Movies Anywhere honlapján. A megvásárolt filmeket laptopon, asztali számítógépen, iPhone-on, iPaden és iPod Touch-on, valamint Apple TVboxon keresztül lehet megnézni. A szolgáltatás lehetővé teszi a filmek felhőben tárolását. "Az a szép ebben a technológiában, hogy az iTunes-szal, valamint későbbi partnereinkkel együttműködve biztosítani tudjuk, hogy a mozirajongók hozzáférjenek minden kedvenc Disney-filmjükhöz függetlenül attól, hogy milyen készülékkel rendelkeznek" - közölte Jamie Voris, a Disney technológiai vezetője.

A Disney bejelentette: már újabb kereskedő cégekkel is tárgyal, hogy az iTunes mellett mások is bekapcsolódhassanak a forgalmazásba.