25 millió dollárt adományozott George Lucas egy iskolának

2014.02.26. 08:18

George Lucas filmrendező és felesége, Mellody Hobson 5,6 milliárd forintnak megfelelő összeget adományozott a világ tíz legjobbja közé tartozó Chicagói Egyetemnek. A Michigan állambeli magánegyetem kedden jelentette be, hogy 25 millió dolláros adományt kapott a The George Lucas Family Foundationtől. A pénzből művészeti csarnokot építenek és működtetnek az egyetem csatolt intézményében, az óvodásokat és általános iskolásokat újszerű módszerekkel tanító Laboratory Schoolsban, írja az MTI.

A jövőre megnyíló, 8 ezer négyzetméter alapterületű intézményt Gordon Parks afroamerikai fotósról, zenészről, íróról és rendezőről, a társadalmi igazságosság elkötelezettjéről nevezik el.

A művészet megváltoztathatja az emberek és a közösségek életét - hangoztatta saját közleményében a Csillagok háborúja-filmek rendezője, reményét fejezve ki, hogy Gordon Parks példája ösztönzőleg hat a fiatal generációkra. Az Egyesült Államok egyik legjobb felkészítő iskolájának tartott Laboratory Schoolsban egyszerre 1800 gyerek tanul az óvodáskortól a 12. osztályig. A 44 etnikumot képviselő tanulók 40 százaléka színes bőrű.