Börtönben Michael Bay zsarolói

2014.02.26. 19:03

Börtönbe került egy hongkongi testvérpár, mert megpróbálta megzsarolni Michael Bay amerikai filmrendezőt, aki tavaly októberben ott forgatta a Transformers 4 egyes jeleneteit – írja az MTI.

A forgatási helyszín közelében egy klímaberendezés-javító műhelyt működtető testvérpár megegyezett a filmes stábbal, hogy 1000 hongkongi dollár (30 ezer forint) ellenében lehalkítják a sufniból bömbölő zenét, hogy az ne zavarja a forgatást. Amikor azonban a forgatás napján Michael Bay egy embere elvitte a pénzt, a testvérek már 100 ezer hongkongi dollárt (3 millió forintot) követeltek, és amikor a filmesek ezt elutasították, dulakodás tört ki, amelyben a fivérek megütöttek egy rendőrt és az arcán könnyebben megsebesítették a rendezőt.

Egy hongkongi bíróság szerdán két és fél év börtönre ítélte a fiatalabb testvért, Mak Csi-singet zsarolási kísérlet és a hatósággal való szembeszegülés miatt, bátyja, Mak Csi-hang, akire a zsarolási kísérletet nem sikerült rábizonyítani, fél év börtönt kapott a rendőri intézkedéssel való szembeszegülésért.

A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az incidens nagy nemzetközi nyilvánosságot kapott és rossz fényt vetett Hongkongra, ami úgymond elveheti a külföldiek kedvét attól, hogy a városba látogassanak vagy ott munkát vállaljanak.