A Csajkeverők az idei év legrosszabb vicce

2014.02.27. 15:19

Miközben a magyar filmipar sosem szárnyalt még ennyire, mint idén (lásd Hajnal Tímeát és A berni követet), a 2014-es hollywoodi filmtermés eddig botrányosan rossz. A csapnivaló Herkules, a vérszegény Robotzsaru, a debil Pompeji, a nyálas Téli mese és a lapos Műkincsvadászok után itt a hiperunalmas That Awkward Moment, ami az extrém büntető Csajkeverők címmel került a héten a mozikba.

A sajtóvetítésen csak egyetlen egyszer röhögtem fel elismerően: amikor a bájgúnár főhős (Zac Efron) egy félreértésből kifolyólag a kiöltözős Hálaadás-napi bulit beöltözősnek hiszi, és béna izompólóban, teniszezős fejpántban, felcsatolható műbránerrel a lába között jelenik meg leendő apósánál. Kínos belépőjét ráadásul egy agyzsibbasztó szóviccel súlyosbítja annál a jelenetnél, amikor a nője épp bemutatná őt a szüleinek, ám hősünk műpénisze belelóg az anyuka Mojitójába, hogy Efron vigyorogva benyöghesse:

Cock tail!

Amit a béna poénokra rákattant fordító így ültetett át magyarra:

Fütyülős!

És ennél csak rosszabb és tahóbb viccek záporoztak 90 irgalmatlanul hosszú percen át a nézőre. Egy tinédzser csoport már a film felénél kiment a teremből, én pedig akkor akartam követni a példájukat, amikor Zac Efron beviagrázva próbált meg pisálni, de nem ment neki, ezért felhívta a legjobb haverját, hogy neki is belelóg-e a színes vízbe a cerkája, amikor így próbál könnyíteni magán:

Az ember már tényleg azt várja, hogy a következő jelenetben bekacsázzon a letolt gatyájú Adam Sandler, egyszerre fingjon, böfögjön és tüsszentsen, aztán meg jól megcsöcsörésszen egy Kate Backinsale- vagy Salma Hayek-kaliberű bombanőt, ahogy azt az összes eddigi alpári vígjátékában tette.

De a Csajkeverők a Nagyfiúknál is szörnyűbb!

Mikor már azt hinnénk, ennél lejjebb nem zuhanhat a színvonal, a csajozós-bulizós Zac Efronék nekiállnak lelkizni. Egészen addig valami olyasmiről szólt volna a film, hogy egy baráti társaság tagjai annyira szolidárisak a zátonyra futott házasságban vergődő, többszörösen megcsalt haverjukkal, hogy fejest ugranak az éjszakába és mindenféle alkalmi kapcsolatokba.

Ám ahogyan azt már megszokhattuk az amerikai blockbusterekben, a csajozógép szerelembe esik, az először csak kihasznált csaja hirtelen élete értelmévé lép elő, jön a parkban és holfényben andalgás, a szülőkkel összeismertetés és a fél város előtt elmondott szerelmi vallomás. Meg az összes többi közhely.

A Csajkeverőkkel ráadásul nem csak annyi a baj, hogy egyszerre tahóbb minden Tök-kezdetű Rob Schneider-vígjátéknál és nyálasabb az összes Büszkeség és balítélet-feldolgozásnál.

  • csapnivaló a rendezés,
  • döcög a forgatókönyv (mindkettő az abszolút ismeretlen Tom Gormican bűne),
  • súlytalanok a mellékszereplők,
  • Zac Efron pedig egyenesen színészfejedelemnek számít szegény ember Stifleréhez, Miles Tellerhez vagy a Bulls-királytól csak egyetlen betűben különböző Michael B. Jordanhez képest.

Az már most biztos, hogy nem a Csajkeverők lesz az év vígjátéka.

 

Port.hu: 6,1 csillag
IMDb: 6,1 pont
Rotten Tomatoes: 22%
Index-ítélet: 2/10

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft