Sosem beszéltek még ilyen viccesen az Alzheimerről

2014.02.27. 16:31

Valószínűleg senki sem beszélt még ennél hatásosabban az Alzheimer-kór veszélyeiről, mint azt tette Seth Rogen tegnap az amerikai szenátus egyik albizottsága előtt. A színész egy előre megírt szöveget olvasott fel a bizottságnak úgy, hogy képes volt egyszerre vicces és szórakoztató lenni, miközben egy igen komoly témáról beszélt mindenféle sértő humor nélkül.

Pontosan erre van szüksége minden alapítványnak, hogy a sztárok ne csak az arcukat és a pénzüket adják a jótékonysági szervezeteknek, hanem a személyiségket is. Rogen még egy alapítványt is létrehozott Hilarity for Charity néven, miután kiderült felesége édesanyjáról, hogy az ötvenes éveire Alzheimer-kóros lett, majd végig kellett néznie az anyósa leépülését. Rogen több mint hatperces beszédében a betegségre való figyelemfelhívás mellett szót ejt arról, hogy:

  • tisztában van vele, hogy ez nem egy marihuánalegalizációs esemény
  • tudja, hogy a bizottság elnöke nem látta a Felkoppintvát
  • csodának tartja, hogy fiatalokat is sikerült rávenni a résztvételre a programban pláne abban az évben, amikor megjelent az Xbox One és a PlayStation 4
  • azért jött el erre a megbeszélésre, mert segítségre van szüksége és egyébként imádja a House of Cards politikai tévésorozatot
  • addig tudja támogatni a jótékonysági szervezetet, amíg az emberek vevők a pöcsös poénjaira

Tényleg érdemes végignézni az egész videót, mert ez annak a bizonyítéka, hogy lehet egy fontos és komoly témáról anélkül beszélni, hogy egy halálra vált arcú férfi mereven a kamerába bámulva esdekel segítségért.