Jared Leto elfeledett mellékszerepei

2014.03.03. 09:21

Életében először jelölték Oscar-díjra Jared Letót, a Mielőtt meghaltam-ban nyújtott alakításáért, amiben egy drogfüggő, AIDS-es transzvesztitát játszik. És rögtön nyert is, vasárnap övé lett a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj. A '90-es évek utolsó színész szépfiújáról általában az embereknek két dolog jut az eszébe:

  • Rekviem egy álomért
  • Thirty Seconds To Mars

Előbbi egyértelműen színészi pályájának eddigi csúcsa, utóbbiról meg legyen elég annyi, hogy nagyon sok tinilány szereti. Pedig Leto lassan húsz éve szerepel mozifilmekben, de valahogy mindig megfeledkezünk róla annak ellenére, hogy egészen szélsőséges szerepet kapott a biszex görög hősön át a seggfej yuppie-n keresztül a balfék betörőig.

Pánikszoba

David Fincher thrillerében Leto játssza Juniort, annak a férfinek az unokáját, akinek a házába beköltöznek Jodie Fosterék. Leto meglepően autentikusan adja a suttyó, kisstílű bűnöző hülye gyereket arról már nem is beszélve, mennyire nevetségesen néz ki afrofonatokkal.

Panic Room

Nagy Sándor, a hódító

Oliver Stone hatalmas bukásában sokak szerint egyetlen pozitívum volt, hogy viszonylag élethűen ábrázolta Nagy Sándor és barátja, Hephaisztion szerelmi kapcsolatát. Utóbbit játszotta Leto, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy megközelítse a Trója sikerét.

Alexander

Amerikai pszicho

Bret Easton Ellis regényének adaptációjában Jared Letónak jutott Paul Allen szerepe. Gond nélkül hozza a seggfej yuppie-t, akinek mindig eggyel menőbb névjegykártyája van Christian Bale-nél. Ennek pedig végzetes következménye lesz.

American Psycho - részlet

Harcosok klubja

A szőke haj és szőke szemöldök miatt legtöbbeknek fel sem tűnt, hogy Jared Leto az Angyalarcú, aki Tyler kis kedvence és mindenki igazi szépfiúként tartja számon. Ez egy idő után annyira felidegesíti Edward Norton, hogy pépesre veri azt a csini pofikáját.

Jared Leto a Harcosok klubjában
Jared Leto a Harcosok klubjában
Fotó: 20th Century Fox