Liam Neeson röhejes filmje tarolt Amerikában

2014.03.03. 13:04

30 millió dolláros bevétellel a hétvége lenézettebb filmje lett Amerikában Liam Neeson gépeltérítős akciója, a Non-stop. A film, ami nálunk tízből csak három pontot bírt összekaparni, mert kritikusunk szerint "a képi világ unalmas, a forgatókönyv logikai bakugrásai megmosolyogtatók, Neeson hiteltelen és unott, a mellékszereplők (Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker, Corey Stoll, Lupita Nyong'o) meg úgy játszanak, mintha az Éjjel-nappal Budapest szereplőválogatásról szalajtották volna őket". 

Non-Stop Official Trailer #1 (2014) - Liam Neeson Thriller HD

Ennél jóval nagyobb meglepetés, hogy a hétvége második legnézettebb filmje a Son of God lett 26,5 millió dollárral. Ez az a film, ami arról híresült el, hogy a készítők kivágták belőle a Sátánt, mert túlságosan hasonlított Obama elnökre. A film meglepő módon Jézus életét mutatja be egy korábbi tévésorozat, a The Bible alapján. 

Harmadik helyen a méltán sikeres A Lego-kaland végzett, ami szerintünk nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is jó szórakozás. Ezen a hétvégén 21 millió dollárt, összesen pedig már több mint 200 milliót hozott az Egyesült Államokban. 

Az Oscar-hétvége legjobbjai közé befért még George Clooney Műkincsvadászokja, amiről mi is, és az amerikai kritikusok is megírták, hogy pocsék lett. Ettől függetlenül összekapart 5 millió dollárt, de összesen csak 65 milliónál jár, vagyis bukás lesz belőle, Clooney kevés bukásának egyike. Az ötödik helyre a 3 nap a halálig futott be, Kevin Costner akciófilmje egy ügynök utolsó küldetéséről.