Az elmúlt tíz év legnézettebb gálája volt az idei

2014.03.04. 08:19

Hiába volt az idei Oscar-gála szinte minden eddiginél unalmasabb, mégis rekordott döntött a nézettsége, és az elmúlt tíz év legnézettebb Oscar-díjátadó gálája lett. A Los Angeles-i Dolby Színházban rendezett ceremóniát sugárzó ABC televízió csatorna tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban 43 millióan kísérték figyelemmel a több mint háromórás eseményt.

A Nielsen piackutató mérései szerint a gála nézettsége 6,4 százalékkal haladta meg az előző évi 40,4 milliót és lett a Jóbarátok című sorozat ugyancsak 2004-es fináléja óta a legnézettebb szórakoztatóipari esemény.

A cég adatai szerint a viccesnek, néhol azonban unalmasnak minősített show, amelynek Ellen DeGeneres volt a házigazdája, ugyanannyi nézőt vonzott a fiatalabb korosztályokban, mint tavaly, amikor a szókimondóbb Seth MacFarlane vezette a műsort. A hirdetők számára legfontosabb 18 és 49 év közötti korosztályban egy százalékkal csökkent, a 18 és 34 év közöttiek körében ugyanakkor egy százalékkal nőtt a nézettség a 2013-ashoz képest.

A 2014-es ceremónia annak ellenére is a legnézettebb volt az elmúlt tíz évben, hogy a legjobb film kategória jelöltjei között csak egy igazi kasszasiker, a Gravitáció szerepelt. Tíz évvel ezelőtt, amikor 43,6 millióan követték nyomon a gálát az Egyesült Államokban, a Gyűrűk Ura trilógia befejező része, A király visszatér című film tarolt az Oscaron.

Az idei show a közösségi oldalakon is tarolt keltett, a Bradley Cooper által készített selfie a Twitteren megdöntötte a legtöbbször megosztott bejegyzés, a képet pár másodpec alatt kétmillióan továbbították. A Twitter szerint világszerte az Oscarral kapcsolatos 14,7 millió üzenetet küldtek, míg a Nielsen szerint a közösségi háló egészének a díjátadóhoz kapcsolódó aktivitása 75 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, írja az MTI-