Az orosz állami tévé kivágta Jared Leto Ukrajnáról mondott szavait

2014.03.04. 11:00

Bár az orosz tévé nem közvetítette az Oscar-díj átadást, az ukrán aktuálpolitikai helyzet miatt, felvételről később leadták a műsort. Igaz előtte cenzúrázták egy kicsit. A Pervij kanal orosz állami tévécsatorna kivágta Jared Leto amerikai színésznek az Oscar-díj átadóján Ukrajnáról és Venezueláról mondott szavait, azt a részt, amikor azokhoz szólt, akik álmaik megvalósításáért küzdenek – írta kedden az Ukrainszka Pravda című ukrán hírportál.

Jared Leto kapta vasárnap este Hollywoodban a 86. Oscar-gálán a legjobb férfi mellékszereplőnek járó arany szobrocskát a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért.  A színész-zenész a film alkotóin kívül édesanyjának és fivérének mondott köszönetet azért, hogy valóra válthatta álmát, majd azt mondta, ezen az estén Ukrajnától Venezueláig azokra is gondol, akik hozzá hasonlóan valóra akarják váltani vágyaikat.

"Azt szeretném mondani, hogy mi itt vagyunk, miközben maguk azért küzdenek, hogy megvalósítsák álmaikat, hogy életre keltsék a lehetetlent" - fogalmazott, hozzátéve, "ma este magukra gondolunk".