Film készült a kamasz gyerekgyilkosokról

2014.03.11. 14:21

Atom Egoyan, aki a nagyszerű Eljövendő szép napokat rendezte, megint szomorú témát választott. Új filmje, a Devil's Knot, a memphisi gyerekgyilkosságok sztoriját dolgozza fel. Három 8 év körüli kisgyereket brutálisan megkínoztak és megöltek az Arkansas állambeli West Memphisben. 1993-ban a rendőrség közölte, hogy megvannak a tettesek, három kamaszfiú, Jessie Misskelley, Damien Echols és Jason Baldwin (West Memphis Three néven híresültek el).

Bár a nyomozás és a tárgyalás során több szabálytalanság történt, a fiúkat elítélték. 2011-ben szabadultak, úgy, hogy a közvélemény végig megosztott volt az ügyben. Sokan álltak ki mellettük, többek között az egyik áldozat szülei is úgy gondolták, hogy nem ők voltak a gyilkosok. Több híresség, például Johnny Depp is felszólalt a fiúk mellett.

A filmben Reese Witherspoon játssza az egyik meggyilkolt kisfiú anyját, Colin Firth pedig a megvádolt fiúk egyik segítőjét. Az ügyről korábban az HBO készített három részes dokumentumfilm-sorozatot, ami annyira jól sikerült, hogy Oscarra is jelölték a harmadik részt.

A Devli's Knot május 9-én kerül az amerikai mozikba. Íme a friss trailer:

Devil's Knot - előzetes