Film készült a kamasz gyerekgyilkosokról

2014.03.11. 14:21

Atom Egoyan, aki a nagyszerű Eljövendő szép napokat rendezte, megint szomorú témát választott. Új filmje, a Devil's Knot, a memphisi gyerekgyilkosságok sztoriját dolgozza fel. Három 8 év körüli kisgyereket brutálisan megkínoztak és megöltek az Arkansas állambeli West Memphisben. 1993-ban a rendőrség közölte, hogy megvannak a tettesek, három kamaszfiú, Jessie Misskelley, Damien Echols és Jason Baldwin (West Memphis Three néven híresültek el).

Bár a nyomozás és a tárgyalás során több szabálytalanság történt, a fiúkat elítélték. 2011-ben szabadultak, úgy, hogy a közvélemény végig megosztott volt az ügyben. Sokan álltak ki mellettük, többek között az egyik áldozat szülei is úgy gondolták, hogy nem ők voltak a gyilkosok. Több híresség, például Johnny Depp is felszólalt a fiúk mellett.

A filmben Reese Witherspoon játssza az egyik meggyilkolt kisfiú anyját, Colin Firth pedig a megvádolt fiúk egyik segítőjét. Az ügyről korábban az HBO készített három részes dokumentumfilm-sorozatot, ami annyira jól sikerült, hogy Oscarra is jelölték a harmadik részt.

A Devli's Knot május 9-én kerül az amerikai mozikba. Íme a friss trailer:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?