Új részlet Russel Crowe Noé-filmjéből

2014.03.11. 08:45

Március 27-től látható a magyar mozikban a Fekete hattyú rendezője, Darren Aronofsky új filmje. Ebben, ahogy mi is megírtuk párszor Russel Crowe játssza Noét, aki Isten kiválasztott és életben hagy, mielőtt vízözönnel pusztítja el a világot. A filmről már kiszivárgott, hogy zseniális, és az is, hogy pocsék. Volt olyan tesztvetítés, ahol a keresztény és a zsidó közönség is elutasította, és a szokásos rendező kontra stúdiófőnökök vita is megvolt.

Nemrég néhány muzulmán ország, Katar, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek közölte a Paramount stúdióval, hogy a filmet náluk nem mutatják be. Hasonló döntés várható Egyiptomban, Jordániában és Kuvaitban is. Az indoklás szerint Allah bármilyen prófétáját és hírvivőjét filmen ábrázolni vallásgyalázás és törvénytelen, és mivel az iszlám Noéra is hírvivőként tekint, a filmet tilos bemutatni.

Most egy újabb részletet tettek közzé, amin Noé éppen a családjának magyarázza, hogy nagyszerű feladatra választották ki, ők fogják megmenteni az ártatlanokat. Ez alapján a filmben az ég világon semmi újszerű nincs, tök átlag, patetikus hollywoodi produkciónak tűnik. Persze ettől még Aronofsky simán okozhat meglepetést. (Totalfilm)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?