Gollam rendezheti A dzsungel könyvét

2014.03.21. 10:42

Andy Serkist a világ Gollamként ismerte meg, aztán egy újabb CGI-szerep következett, ő lett Ceasar a meglepően jól sikerült A majmok bolygója: Lázadás című filmben. Ezt a szerepet viszi is tovább, július közepén kerül a magyar mozikba A majmok bolygója: Forradalom. Azt viszont kevesen tudják, hogy a sok CGI-lény megformálása mellett Serkisnek rendezői ambíciói is vannak. Már A Gyűrűk Ura-trilógiában sem csak Gollam volt, hanem rendezőasszisztensként, a kevésbé fontos jelenetek rendezőjeként is segédkezett Peter Jackson rendező mellett. 

Most megrendezheti az első saját filmjét, A dzsungel könyve legújabb feldolgozását, ami a Warnernél készül. Élő szereplős film lesz, persze rengeteg CGI-vel. Korábban még úgy volt, hogy a Harry Pottert is jegyző Steve Kloves írja és rendezi majd, de most mégis Serkis lehet a befutó.

De, ahogy az lenni szokott, nem ez lesz az egyetlen A dzsungel könyve feldolgozás. Készül egy másik film is a Disney-nél, amiről annyit tudni, hogy a Thor sztárja, Idris Elba már leszerződött rá. 1994-ben szintén a Disney próbálkozott meg egy élőszereplős változattal, amiben Jason Scott Lee akalította Mauglit.