Lenyomta A beavatott a Muppeteket

2014.03.24. 08:35

Ötvenhatmillió dollár (12,5 milliárd forint) jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban A beavatott című akciófilm a bemutató hétvégéjén, jócskán maga mögé utasítva a közkedvelt Muppet bábfigurákról készített egész estés alkotást.

A Waltd Disney Muppets Most Wanted című családi vígjátéka csupán 16,5 millió dollár forgalmat hozott a stúdiónak. A harmadik helyre is animációs film került, a Dreamworks Animation Mr. Peabody és Shermann kalandjai című filmje 11,7 millió dollárral.

divergent-picture06
Fotó: aceshowbiz.com

A beavatott című filmet az Egyesült Államokban egyre népszerűbbé váló fiatal írónő, Veronica Roth könyvsorozata alapján forgatta a Lions Gate Entertainment, bár szerintünk az egész film nem több mint egy Éhezők viadala-nyúlás. „A beavatott egy érdektelen, összelopkodott maszlag” – írtuk róla kritikánkban, és  mindössze 4 pontot adtunk rá. 

A jó bevételi eredményeket látva a Lions Gate Entertainment máris bejelentette, hogy készül A beavatott sorozat második filmje, amelyet egy év múlva terveznek bemutatni a mozikban.