Hamarosan jön a fiatalabb Vasember

2014.03.27. 11:52

A kora miatt egyszer fiatalabbra cserélik Robert Downey Jr. karakterét, Tony Starkot, írja a Variety a színésszel készített interjúban. Robert Downey Jr. szerint egyszer újra kell kezdeni a Vasember-franchise-t, és fiatalabb színész után nézni, és szerinte ő lesz az első lecserélt színész a Bosszúállók közül. Ebben mondjuk lehet kicsit téved, ugyanis nemrég Chris Evans nyilatkozta, hogy a szerződése lejárta után nem lesz többet Amerika Kapitány. Vasember karaktere biztosan csak a Bosszúállók 2-ben tűnik fel, hiszen már megvolt a szerződésében foglalt három szólófilmje, így a váltás hamarabb eljöhet, mint várnánk pláne, hogy Downey Jr. per pillanat az egyik legjobban kereső színész Hollywoodban. A kérdés már csak az, hogy színészcsere mellett vajon a Marvel rebootolja-e a mozis univerzumát?

A legtöbb helyen mérget vesznek erre, hiszen az új arcokat nehéz lenyomni a közönség torkán. Azonban abba érdemes belegondolni, hogy James Rhodes, vagyis Gépágyú karakterét is más játszotta Cuba Gooding Jr. után a Vasemberben, illetve a Hulkká változó Bruce Banner sem Edward Norton lett a Bosszúállókban.

Pepper-and-Tony-tony-stark-and-pepper-potts-9679158-1238-668
Fotó: fanpop

A filmes szakértők elfelejtik, hogy a képregényekben teljesen szokványos ez a jelenség. Az adott karakterek személyisége és külseje az író stílusától illetve a rajzoló technikájától függően változik, ráadásul az sem ismeretlen, ha egy hős alteregóját egy másik szereplő ölti magára. Thor vagy Hulk esetében persze ez kicsit nehéz, de volt már Amerika Kapitány Bucky Barnes és James Rhodes is bújt már bele a Vasember-jelmezbe. A rebootolással azért sem járna jól a Marvel, mert közben egy rakás, a mozis univerzumhoz kapcsolódó tévésorozatot is fejleszt. Arról a kiskapuról nem is beszélve, hogy a Doctor Strange bevonásával lehetőség nyílik arra a képregényekben közkedvelt trükkre, hogy az elhunyt hősöket visszahozzák az élők közé és a színészváltozást valami párhuzamos univerzummal vagy varázslattal magyarázzák meg.