Meghalt Vezér Éva

2014.03.29. 14:15

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 57 éves korában elhunyt a Magyar Filmunió volt ügyvezető igazgatója, a Magyar Filmszemle Szervező Bizottságának és a Magyar Filmművészek Szövetségének tiszteletbeli tagja, a European Film Promotion volt elnöke - tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége az MTI-vel.

Vezér Éva 1957. április 5-én született Dorogon. A Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, később a Hungarofilmnél, a Budapest Filmnél, a UIP-Duna Filmnél és a Duna Televíziónál vált ismert filmes szakemberré. Számos hazai és külföldi filmfesztivál szervezésében vállalt jelentős szerepet, 2011-ben tagja volt a cannes-i fesztivál Arany Kamera zsűrijének. Vezér Éva 2001 és 2011 között volt a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

Magyarországi tisztségei mellett számos nemzetközi filmes szervezetben is szerepet vállalt, az Európai Filmakadémiának tagja, a European Film Promotion (EFP) nevű, nemzeti képviseleteket tömörítő európai filmpromóciós szervezetnek 2009-től több éven át elnöke volt.  • Vennék
  • Hírek