Rekordot döntött a Jégvarázs

2014.03.31. 08:31

A Disney hercegnős meséje, a Jégvarázs újabb rekordot döntött: ez lett minden idők legtöbb bevétel hozó animációs filmje. Ezt a címet eddig a Toy Story 3 birtokolta, de a Jégvarázs bevételei hétvégén átlépték az egymilliárd 72 millió dolláros határt. Ezzel nemcsak az animációs filmek között lett első, hanem bekerült minden idők tíz legnagyobb bevételt hozó filmje közé is. Ezt a listát még mindig az Avatar vezeti 2,78 milliárd dollárral, a Jégvarázs jelenleg a tizedik helyen áll.

Jégvarázs

Bár Magyarországon (és az Egyesült Államokban) ezt a mesét már karácsony előtt bemutatták, Japánban csak március 14-én volt a premier. Többek között ennek köszönhető, hogy még mindig jelentősen tudja növelni a bevételeit. Ráadásul a mese két Oscart is nyert, egyrészt a legjobb animációs filmnek járót, plusz a legjobb eredeti betétdalnak járó díjat is.

A Jégvarázs nem egy korábbi mese feldolgozása, hanem a Disney saját története, amiben két testvér, két hercegnő mennek át mindenféle kalandokon. Egyiküknek különleges képessége van, mindent jéggé tud változtatni, amihez hozzáér. Ez azonban nem örömet, hanem sok szomorúságot hoz neki a mese elején.