A Vatikánnak sem tetszik Aronofsky Noé-ja

2014.04.11. 13:37

Bár Ferenc pápa megáldotta Russell Croewe-t, a római katolikus egyház hivatalos olaszországi lapja, az Avvenire lesújtó véleményt közölt az Istent nyomokban sem tartalmazó Noé-mozifilmről, ami így csak egy elpazarolt lehetőség, írja a The Hollywood Reporter.

Pedig Russell Crowe, Darren Aronofsky rendezővel, Scott Franklin producerrel és a Paramount alelnökével, Rob Moore-ral karöltve még a Vatikánba is lezarándokolt március 19-én, hogy a pápától áldást kérjenek magukra és a filmre (ezt meg is kapták - igaz, 40 000 másik hívővel együtt, akik akkor a Szent Péter téren álltak), de akkor még nem került szóba a Noé-mozifilm.

Mimmo Muolo, az Avvenire újságírója azért nem csak kutyázta a "furcsa és zavarba ejtő" blockbustert: 

Látványos, viszont hiába keresztezte az Oscar-díjas Gladiátort a Harry Potterrel és A Gyűrűk Urával, túl messzire távolodott a Teremtés könyvéből megismert, bibliai Noé-történettől.

A negatív kritika ellenére a lap nem szólította fel bojkottra a keresztény híveket, akik így nyugodt lelkiismerettel nézhetik meg a Noét csütörtöktől a mozikban, nem kell gyónniuk utána.

Noé - szinkronizált előzetes

(Az Index-szerkesztőséget nagyon megosztotta a film: itt olvashat egy áradozó és egy gyalázkodó kritikát a Noéról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek