nono

Avatar 2: 2016. december

2014.04.12. 20:49

James Cameron rendező a Reddit felhasználóival csetelt egy sort tegnap, és túl sok újdonságot ugyan nem árult el a 3D-t forradalmasító, 2009-es Avatar folytatásairól, de az először itt erősítette meg, hogy az első folytatás 2016 decemberében kerül moziba, ezt 2017 telén követi az Avatar 3, végül 2018 karácsonyára kapjuk meg ajándékba a negyedik részt.

Most éppen a film, pontosabban filmek előkészítésével foglalkozunk, hat hét múlva mind a három forgatókönyv készen lesz. Egyszerre írjuk őket, és dolgozzuk ki a karaktereket, lényeket, mert mindhárom filmben szerepelni fognak.

Cameron azt is elmondta a Reddit-felhasználóknak, hogy nem az a baj, hogy nincs elég ötlete a történetekhez, éppen ellenkezőleg: a következő két hónapot leginkább azzal tölti majd, hogy anyagilag megvalósítható hosszúságúra rövidítse le a filmeket. Mivel a rendező híres, vagy inkább hírhedt arról, hogy eddig még egy filmjét sem fejezte be időre és minden esetben túllépte az előzetesen meghatározott költségvetést, kíváncsian várjuk, hogy ezzel a három filmmel vajon sikerül-e tartania a határidőket.

A filmek tervezett bemutatójáról egyébként azért beszélt Cameron ilyen határozottan, mert a filmet gyártó és forgalmazó 20th Century Fox elnöke, Rupert Murdoch egy Forbes-nak adott interjúban nemrég kijelentette, hogy 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is moziba kerül egy-egy Avatar. A Fox elnöke egyébként még mindig zabos George Lucasra, hogy eladta a Lucasfilmet, és ezzel a következő Star Wars-trilógia jogait is a Disney-nek - az első hat film a Fox égisze alatt került moziba.

Nemigen lehet véletlen, hogy a Fox pont a Disney bejelentései után (2015-től kezdve minden évben be akarnak mutatni egy Star Wars-filmet) keményített be az Avatar 2-3-4 bemutatóját illetően - korábban a 4. rész premierjét 2020-ra jósolták.