Jöhet a Die Hard 6 Samuel L. Jacksonnal

2014.04.15. 11:47

Egyre biztosabb, hogy a rémes Die Hard 5 után jön a hatodik rész, bár nem egészen úgy, ahogy eddig tudtuk. Eddig ugyanis úgy volt, hogy Die Hardest címmel készül az új rész, ami a készítők szerint a széria Rocky Balboája lesz, azaz John McClane utolsó akciózása, ami után az öreg, megfáradt zsaru visszavonul. A helyszín a tervek szerint Tokió lett volna.

Most viszont az a hír járja, hogy a 20th Century Fox  új forgatókönyvírókat keres, akik meg tudják oldani, hogy a történetbe visszakerüljön Samuel L. Jackson karaktere, Zeus Carver, aki egy egyszerű harlemi boltost játszott a harmadik részben. Véletlenül került az akcióba, és lett Bruce Willis társa a gonoszok elleni harcban. Annyira népszerű volt a figura, hogy talán azt remélik,  hogy ezzel javíthatnak a sorozat megtépázott renoméján. (Nekünk sem tetszett a legutóbbi Die Hard, kritikánkat itt lehet elolvasni róla, fájó szívvel adtunk rá 3 pontot a tízből.) Hogy mit gondol a tervről Samuel L. Jackson, még nem tudni.

A 110 millió dolláros költségvetésből Magyarországon forgatott Die Hard 5 egyébként összesen 302,4 milliós összbevételt termelt, ami nem lenne rossz, de messze elmaradt az előző két rész jegybevételeitől. (Die Hard: 140,7 millió, Die Hard 2: 240 millió, Die Hard 3: 366,1 millió, Die Hard 4: 383,5 millió).