A Marson rekedhet Matt Damon

2014.04.17. 08:36

A Good Will Hunting sztárja, Matt Damon játszhatja a The Martian nevű, egyelőre még csupán fejlesztés alatt álló sci-fi főszerepét, írja az amerikai The Wrap magazin. A film története Andy Weir azonos című regényén alapul, amely 2011-ben jelent meg először e-könyv formájában, tavaly márciustól már hangoskönyvként is be lehet szerezni, két hónapja pedig már keménytáblás kötetként is kapható. és a tizenkettedik helyen debütált a New York Times bestsellerlistáján.

Damon a filmben egy Marson rekedt űrhajóst alakítana, akinek a túlélés érdekében előbb ki kell találnia, hogyan jut vissza a Földre, majd véghez is kell vinnie tervét. Az iparági pletykák alapján a Martian egyfajta keveréke lehet az Apollo 13-nak és a Számkivetettnek, de egyáltalán nem olyannak ígérkezik, mint a Gravitáció.

A Wrap úgy tudja, hogy Damon elvállalja-e a szerepet vagy sem, elsősorban azon múlhat, ki rendezi majd a filmváltozatot, amelyre egyébként már tavaly lecsapott a 20th Century Fox. A stúdió azonban nem kívánta kommentálni a főszereppel kapcsolatos híreszteléseket.

Az állítólagos rendezőként Drew Goddard nevét emlegetik, aki nemcsak a Z világháború és a Ház az erdő mélyén című filmeken dolgozott, hanem olyan sorozatokon is, mint a Lost, az Alias, az Angel vagy épp a Buffy, a vámpírok réme. A forgatókönyvíró-rendező esélyeit csökkentheti viszont, hogy nemrég vállalta el a Pókember-közeli Sinister Six elkészítését.

Damon egyébként rendkívül aktív az elmúlt időkben, tavaly is rengeteget szerepelt, és még George  Clooney Műkincsvadászokja is csupán kéthónapos. A színészt ugyan korábban még nem sűrűn láthattuk sci-fikben, akciófilmekben viszont már bizonyított – elég csupán Jason Bourne kalandjaira gondolnunk –, idén azonban már olyan fantikban is feltűnik, mint a Zero Theorem és a Csillagok között.